Dynamische energie contracten
Dynamische energiecontracten worden steeds populairder, maar wat betekent het eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen, hoe werken de tarieven, en wat kun je ermee als particulier of huishouden met zonnepanelen en thuisbatterij?
Vereisten installatie thuisbatterij
Je gaat een thuisbatterij aanschaffen, maar kan het in jouw huis geïnstalleerd worden? Er zijn hier een aantal zaken belangrijk, zoals: locatie, beschikbare kabelroutes en ruimte in de meterkast. Lees hier of een installatie in jouw huis mogelijk is.
Stroomuitval, incident of nieuwe realiteit?
Ondertussen een maandje geleden, maar we herinneren het ons vast nog wel. Grote stroomstoringen in Spanje, Portugal, Frankrijk, Bali, en zelfs ons eigen Enschede. Is dit het nieuwe normaal of zal het in zo'n vaart niet lopen? En hoe komt het nou eigenlijk?
Brandgevaar & Veiligheid Thuisbatterij
Thuisbatterijen zijn relatief nieuwe producten, wij horen links en rechts best wat zorgen over de veiligheid van dit product. In deze blog vouwen we 'm helemaal uit. Zodat jij alle handvaten hebt voor een veilige installatie.
Onbalansmarkt vs EPEX-Day-Ahead markt
Energie verhandelen op de onbalansmarkt of de EPEX Day-Ahead markt? Controle behouden of uit handen geven. Dat is wat ons betreft het antwoord op deze vraag. Lees meer over onze visie op dit fenomeen.
Levensduur thuisbatterij
Hoe lang gaat een thuisbatterij mee? Met een thuisbatterij meten we niet in jaren maar in cycli. Het aantal keer dat een thuisbatterij zichzelf kan op- en ontladen. Op basis daarvan kunnen we ook een verwachte levensduur berekenen.
Hoe werkt een (slimme) thuisbatterij?
Een slimme thuisbatterij bestaat uit een aantal onderdelen. De thuisbatterij, de omvormer en het slimme systeem (EMS). Hoe deze onderdelen met elkaar samenwerken lees je in deze blog.
Is een thuisbatterij rendabel?
Misschien wel de meest gestelde vraag over de thuisbatterij: is het rendabel? Online wordt er van alles over gezegd, in deze blog geven wij onze eerlijke visie op dit onderwerp.